Tuottavuusloikkaa hyperautomaatiolla

Joidenkin lähteiden mukaan melkein puolet (45%) työtehtävistämme voitaisiin heti automatisoida.

Läpi teollisen historiamme ihminen on pyrkinyt karsimaan tuotantokustannuksia parantaen tuotteiden, palvelujen ja samalla elämänsä laatua koneiden sekä automaation avulla. Vaikka olemme jo pitkällä niin tulevaisuudenkin globaaleilla kilpakentillä yksinkertaisesti vain pärjätään paremmin jos organisaatiolla on lakkaamaton halu ja kyvykkyys optimoida sekä tehostaa liiketoimintaprosessejaan. Tässä yhtälössä digitalisoituminen ja nykyaikaiset teknologiat ovat tietenkin tärkeimpiä muuttujia. Joidenkin lähteiden mukaan melkein puolet (45%) työtehtävistämme voitaisiin heti automatisoida olemassa olevan teknologian avulla – ja vauhti vain kiihtyy.

Makrotasosta mikrotasolle mentäessä tänäpäivänä on alettu puhumaan entistä enemmän tietotyön älykkäästä automatisoinnista (hyperautomaatio). Tämä johtunee rajallisten asiantuntijaresurssien lisäksi myös palvelujen hajautumisesta ja erilaisten työssä käytettävien järjestelmien sekä ohjelmistojen lisääntymisestä. Yhä useampi asia tapahtuu pilvessä ja ydinjärjestelmiä voidaan “tuunata” erilaisilla lisäpalveluilla – jopa loppukäyttäjälähtöisesti ilman IT-osaston kaitsentaa. Varsinaisten pääjärjestelmien lisäksi nykyaikaisissa organisaatioissa käytetään usein todella laajaa valikoimaa erilaisia paikallisia- sekä pilvipohjaisia ohjelmistoja ja palveluja. Jokainen meistä voi varmasti samaistua ja miettiä sitä, moneenko eri järjestelmään ja palveluun työpäivien kuluessa kirjautuu tekemään erilaisia isompia sekä pienempiä taskeja kuten; hakemaan, viemään, muokkaamaan ja hallinnoimaan tietoa?

Perinteisen ylhäältä alaspäin automaation kysyntä on ketterien ratkaisujen johdosta kääntymässä alhaalta ylöspäin vetoiseksi. Toisin sanoen olemme siirtymässä prosessikeskeisestä yritysautomaatiosta entistä henkilöstökeskeisempään yrityskulttuuriin. Keskusjohtoiset IT-organisaatiot ovat perinteisesti nähneet tässä paradigman muutoksessa enemmän karvaisia peikkoja kuin yhteistä hyötyä.

Kuva – Pandemia on kiihdyttänyt digitaalista murrosta:

Forrester Research, Inc. - Microsoft kumppanitunti "Rutiinit romukoppaan!" 4.12.2020

Lähteet: Forrester Research, Inc. – Microsoft kumppanitunti ”Rutiinit romukoppaan!” 4.12.2020

läMicrosoft kumppanitunti "Rutiinit romukoppaan!" 4.12.2020

Viimeaikoina ohjelmistoalan jättiläiset kuten Microsoft ovat alkaneet puhua aiheesta laajemmin ja samalla tuoneet käyttäjätasoista älykästä automaatiota osaksi ekosysteemeitään. Tämä toivottavasti muuttaa vastakkainasettelua ja organisaatiot oppivat näkemään automatisoinnissa kaksi selkeää painopistealuetta, johon liittyvät yhtäältä laajempi koko organisaation fokus ja meidän jokaisen henkilökohtaiset tuottavuusratkaisut. 

Kriitikot saattavat edelleen moittia robottimaista prosessien automatisointia eli RPA-ratkaisuja vaikkapa integraatioista puhuttaessa siitä, että ne ovat virheellinen tapa tehdä asioita ja organisaatioille vain yksi ylimääräinen työkalu sekä kustannuserä. Tässä on totuuden siemen eli pyrkimällä hyödyntämään olemassaolevia ohjelmointirajapintoja ja käyttämällä perinteisempiä integraatiotyökaluja voidaan asioita yleensä toteuttaa suoraviivaisemmin sekä vikasietoisemmin. Toisaalta harvoin kaikista tietojärjestelmän palasista löytyy sisäänrakennettuna avoimet rajapinnat ja vaikka löytyisikin niin erilaisten automaatioratkaisujen luominen aina yksittäisen käyttöliittymän kliksuttelusta monimuotoisten taustaprosessien ajamiseen voi olla mahdotonta toteuttaa. Ensimmäisenä ei kuitenkaan kannata shoppailla uutta RPA-alustaa vaan selvittää sopisiko ammattimaisen RPA-kumppanin toteuttamat SaaS-pohjaiset ohjelmistorobotit omiin täsmätarpeisiin – vuokrataanhan henkilöstöäkin joten miksipä ei myös botteja?

Ihmisille on edelleen jäämässä asioiden syvällisempi tulkinta ja ymmärrys sekä tunteet ja luovan ajattelun taito, joihin kehittyneinkään kone ei kykene.

läMicrosoft kumppanitunti "Rutiinit romukoppaan!" 4.12.2020

Analogista työtä säästävän flown ja älykkään prosessiautomaation toteuttamiseen sekä hajautetun tiedon yhdistelyyn ja muuntamiseen eri järjestelmien välillä tarvitaan enemmän kuin valikoima pilvipohjaista softaa. Hyödyntämällä globaalien pilvialustojen valmiita liittimiä (connectors) ja muita moderneja integraatiotyökaluja (iPaaS) loppukäyttäjien työpäiviä ja IT-osaston elämää voidaan helpottaa. Tästä huolimatta manuaalista tyhmää työtä ja rutiininomaisia prosesseja tuppaa edelleen jäämään piiloon organisaatioiden syövereihin yllättävän paljon ja tähän RPA voi tuoda uuden tuoreen kehitysnäkökulman. Vaikka yksitoikkoiset rutiinitehtävät automaation ja robotisaation myötä asteittain väistämättä vähenee niin kenenkään ei kannata pelätä tätä muutosta. Ihmisille on kuitenkin nyt ja tulevaisuudessa fiksumpaakin tekemistä ja oma paikkansa eli meille on edelleen jäämässä asioiden syvällisempi tulkinta ja ymmärrys sekä tunteet ja luovan ajattelun taito, joihin kehittyneinkään kone ei kykene. Ei ainakaan pitkään piiitkään aikaan.

Mitä tahansa työkaluja voidaan väärinkäyttää ja automatisoinnissakin edetä liian teknologialähtöisesti. Valinnoissa on huomioitava ensisijaisesti liiketoiminnan tarpeet ja tietotyötä suorittavien ihmisten tahtotila. Perimmillään automatisointi on siis liiketoiminnan prosessien ymmärtämistä ja kehitystä sekä muutoksen johtamista eli repussa tulee olla paljon muutakin kuin “iiteetä”. Nykyaikaisilla RPA-työkaluilla ohjelmistoautomaatio on myös entistä enemmän hetkessä tapahtuvaa konfigurointia ja kokeiluja kuin kovaa koodaamista. Hyvin usein käytössä olevasta teknologiakattauksesta ei ilman tällaista viimeistä automaagista silausta saada täysiä tehoja irti, ei edes jatkuvalla henkilöstön kouluttamisella. Samaan aikaan erilaisten työkalujen jatkuva moniajo ja satunnainen yhteiskäyttö rassaavat työntekijöiden aivopääomaa sekä motivaatiota.

– Janne Tiainen

Jyväskyläläinen ICT-alan yrittäjä, joka uskoo vahvasti siihen ettei ihmisen pidä tehdä robotin töitä, mutta myös toisinpäin. Yrityksemme AnO Robotics on luotu siksi, etteivät mitkään koneellisesti toteutettavissa olevat tehtävät vähentäisi kenenkään työnteon mielekkyyttä.

No alt text provided for this image

Avaintermejä: Robotic Process Automation (RPA), Intelligent Process Automation (IPA), Hyperautomation = RPA + AI-työkalut.

Jätä kommentti